Alla inlägg under oktober 2008

Av Elvira - 15 oktober 2008 17:04

..har haft en del funderingar  senaste dygnet, på hur det kommer sig att jag ibland låter tankarna gå baklänges..?

Får allt som oftast små flashar från förr, från tiden innan jag la av med droger.. I perioder mindre, i andra perioder mer, å nu är jag inne i en period av "mer"-helt klart..

Inte så att jag överväger att ta något, utan mer av gamla minnen av hur det va, å då va det mestadels kaos, men jag tänker inte ljuga å säga att det inte fanns delar i det som va positivt, hade det varit så, så hade jag ju aldrig fastnat där?

Kanske beror det jag är i nu, på att tillvaron svängt kraftigt på sistonne...?

Kanske på att jag i jobbet, på senare tid haft aktivt beroende så ,mycket närmare?

Kanske för att jag ju alltid förr kunnat döva känslor effektivt så? å även om jag inte har någon önska alls om att göra det, så kan det kanskle ändå på något bakvänt vis trösta?

För er som läst J´s blogg, så blir det nog ganska klart vad jag tänker på..

Å det är sant, vi pratade om det, på samma vis som vi pratat om så väldigt mycket annat..men aldrig att det skulle vara mer än prat..

På samma vis som någon med dålig ekonomi, kan vräka ur sig, att- jag

rånar snart en bank!! Eller som en hungrig, som säger- jag skulle kunna äta en hel häst!!

Det underliga i det, är att jag under min tid som aktiv narkoman, aldrig uppskattade sex, jag hade helt enkelt fullt upp med helt andra saker,men ändå så tog jag så mycket åt mig av det han skrev..å jag vet inte varför..kanske mest, för att jag kände att jag blev utlämnad, i ett känligt ämne, helt mot min vilja..

Nåja, som Carina sa, när hon skrattat klart å kramat mig igår, att både du å jag vet, hur långt ifrån "Elvira"det är-släpp det nu!

Å en annan vän, som läst det, ringde å frågade om jag gick igång, med ett skratt, å en inflikning om att det förmodligen va poängen med det..

Det tror ju inte jag, inte alls faktiskt, å egentligen, så är det ju precis sånt här jag inte ska gå in i, för att det bygger bo i mitt huvud...grrrrr

*ler*

Fan va ja e korkad ibland..

Nä, nu ska jag straxt bege mig, ska på en föreläsning som heter" Att låta själen gå i morgonrock och tofflor" Visst låter det lite spännande? Jag vet att jag har en speciell läsare här, som jag önskar så mycket kunde vara med, för jag tror vi är lite "samma lika" många gånger.. Nåja, vad vet jag, men det är bara en "känsla" jag har...

Hoppas ni får en bra kväll, å är det intressant så kommer jag helt säkert vara uppe i varv helt lyrisk, å återkomma ikväll..Kramisar

Av Elvira - 14 oktober 2008 20:46

Min unge har prov i morgon, Norden handlar det om..å visst, det kändes ju hur enkelt som helst när hon sa det, men, ärligt, finns det någon som är över trettio här, som ärligt kan minnas skillnaden på en fjord å en havsvik..? Hehe, jag gjorde det INTE kan jag säga..

Har haft en bra dag på jobbet, känner hur hoppet börjar återvända lite, tankar å ideer om hur det ska kunna utvecklas på ett bra sätt osv..Hade kört fast en hel del ett tag, orkade inte ens tänka på det, kändes som att gå i fängelse att gå dit vissa dagar..men nu har det som sagt börjat släppa.

Fick ett rent vansinnesutbrott innan, som ni kanske kunnat utröna av inlägget under..

När det tog slut med J, så kom vi överens om att inte använda div media som släggor mot varann, men tjiii där fick jag, med besked, å med en sanning så förvrängd att jag fick hicka..

Hur som helst, gick över till min närmaste tjejvän, som jag bott ihop med tom under flera år, å berättade hela grejen, å hon tystnade, tittadre på mig, å brast ut i ett riktigt äkta skratt, å så kramade hon mig jättehårt...

Haha, ja, å då släppte ilskan, för det va så på riktigt bara dumt..


Vi reflekterade lite över våra liv, å var vi är, å faktiskt,det va inte så länge sedan jag satt inlåst, misstänkt för grovt narkotikabrott, å blev släppt med nöd å näppe efter månader i isolering för att inse att både

 barn å hem va borta..19månader sedan..drygt ett och ett halvt år

sedan.. Idag har jag en egen lägenhet , min unge är tillbaks, jag har ett fast jobb med fast inkomst, fina vänner som finns 24/7, jag kan knappast önska mig mycket mer va? jo, jag kan önska mig ett lugn, att inte överreagera på saker jag inte rår över, att lära mig att sätta gränser, å framför allt, att inte ta allt så förbannat på blodigt allvar..men det kommer nog med tiden..

Förresten, skillnaden, för er som inte vet, en fjord blir till av smälta glaciärer, å den är mycket djupare än en havsvik.. 

Tjingeling;)

Av Elvira - 14 oktober 2008 17:53

..i all hast dock, eftersom jag är på väg ut, å har lite bråttom!

Jag läste ett inlägg i Johnnys blogg, som va en riktigt skev eftehandskonstruktion å ett märkligt försvar..nåja, hur som helst, så länkar jag gärna till bloggar å annat som jag känner har något positivt innehåll, å här va ett direkt påhopp, ett klockrent försök att misskreditera mig, å hoppsan va jag är småsint om jag inte ställer upp på det-visst-det får vara så, men jag känner, att jag lämnat det  livet, där hämnd, besatthett, förklaringar, lögner å framförallt skeva försvar är "luften man andas"

 jag tänker definitivt inte läsa den själv mer, å jag tänker då heller inte länka till den..

Hoppas ni som ev hittat till bloggen via min, hittar en annan väg!

Puss

Av Elvira - 13 oktober 2008 22:16

Älskar att lära mig nya saker, användbara saker framför allt, å det fick jag verkligen idag, å dessutom träffa en hel hoper underbara människor(blivande kollegorna i Linköping och de båda kursledarna-TOPPENBRA)

Kursen va tänkt för att hålla i en slags studiecirkel "Bättre Framtid" å är i första hand tänkt att bedrivas på anstalter, främst för intagna med längre straff..

Tror faktiskt på den, till 110%...

Har ju som bekant en ganska nära anhörig som sitter på långt straff nu, å när jag satt med pärmen i famnen vid utvärderingen på slutet av dan, så sa jag att det kändes som att sitta med en pärm full med "hopp"..-att detta faktiskt kan funka..

Ja, Thomas ja, hur det än är, så önskar jag ju av hela mitt hjärta att han ska välja en annan väg när han muckar, i Juli 2010..lustigt, men det känns faktiskt som att det är ganska "snart"..när domen kom, minns jag att det kändes som att han fick livstid..

Hoppas han får komma till en anstalt där de kör programmet snart..eller de,

menar såklart vi ;) även om jag själv knappast vore lämpad i just hans fall..får köra ett eget påverkansprogram där:)

Nu ska jag lägga mitt trötta huvud på en kudde å sova riktigt gott har jag tänkt, hoppas ni gör det samma

Kramisar

Av Elvira - 13 oktober 2008 07:56

,,är jag, med ALLA mina arbetskamrater, i Linköping!

Sååå skoj, ska det bli!!

När jag varit på jobbkurs förut, har det oftast varit långt bort, å så har jag bara fått med mig en, eller vid enstaka tillfälle två, men just idag ska vi va tillsammans alla 7, roligt!

Så jag skyndar nu, å så återkommer jag ikväll

kramisar


Av Elvira - 12 oktober 2008 23:42

..att jag ska lägga koden här i ett inlägg, så kommer det snart att hända grejer!

Snacka om rätt uttryckt för att få min nyfikenhet väckt? hehe..

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/219334/vildvira?claim=vs877xjuk6v">Följ min blogg med bloggkoll</a>

nu ska vi se va som händer då...?

inget?


Av Elvira - 12 oktober 2008 21:56

om jag gör mig yttepytteliten ..kan jag få bo i din resväska då? Å så kan jag ju bara av misstag åka med på semester..?

För att jag va så liten så att jag inte syntes i väskan, å för att jag glömde att flytta ut före din avresa?

Kram bästast vän!!


Av Elvira - 12 oktober 2008 20:57

..så fick jag just ett samtal från "exprasslet" jag skrev om igår..eller i fredags va det ju..nåja

Han bad mig följa med till storstan,eller komma när jag va barnledig nästa helg, eftersom han jobbar då med, bo på lyxigt hotell å ha det bara bra..

Naturligtvis svarade jag nej, av en massa olika anledningar, å då sa han bara "jag kommer alltid finnas i din närhet, det vet du..."

Å plötsligt känner jag ända in i själen, att jag ÄR ok, jag är inte så oduglig, urblåst å oatraktiv, som jag känt mig senaste veckorna, efter det här med Johnny framför allt..

Det är säkert riktigt illa, att behöva bekräftelsen utifrån, för att själv känna att man duger. Jag säger inte att det alltid är så, men just i den lilla stunden nyss, så slog det mig verkligen, att livet går vidare, det va en rejält taggig törn jag fick, men jag klarar mig, jag är hel, å jag är fortfarande värd att tycka om..å det är en ganska bra känsla:)

Ovido - Quiz & Flashcards